Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Άνευ πολιτικής ηγεσίας



Πολιτική ηγεσία που να κατατρομοκρατεί τον κοινωνία πρώτη φορά βλέπω, εκτός από εκείνη των δικτατορικών καθεστώτων. Θαυμάστε τι είπε ο πρωθυπουργός της χώρας στην προσπάθεια του να πείσει για την αναγκαιότητα του δεύτερου μνημονίου, το οποίο έχει την ίδια λογική και κινείται προς την  ίδια κατεύθυνση με εκείνη  του αποτυχημένου πρώτου μνημονίου. Σύμφωνα λοιπόν με τον Παπαδήμο αν δεν ψηφιστεί το μνημόνιο «οι αποταμιεύσεις των πολιτών θα κινδύνευαν. Το κράτος θα αδυνατούσε να πληρώσει μισθούς, συντάξεις, να καλύψει στοιχειώδεις λειτουργίες, όπως τα νοσοκομεία και τα σχολεία […] η εισαγωγή βασικών αγαθών - όπως φάρμακα, πετρέλαιο και μηχανήματα - θα γινόταν προβληματική, αφού η χώρα, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, θα έχανε κάθε πρόσβαση σε δανεισμό και η ρευστότητα θα συρρικνωνόταν. Επιχειρήσεις θα έκλειναν μαζικά, αδυνατώντας να αντλήσουν χρηματοδότηση. Η ανεργία, η οποία είναι ήδη απαράδεκτα υψηλή θα αυξανόταν περισσότερο. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων […] θα κατέρρεε. Η χώρα θα παρασυρόταν σε μια μακρά δίνη ύφεσης, αστάθειας, ανεργίας και παρατεταμένης εξαθλίωσης».
Τα ίδια είπε και ο επίδοξος πρωθυπουργός Σαμαράς«μεταξύ της βεβαιότητας της καταστροφής και της αμφιβολίας για τη σωτηρία διαλέγω το δεύτερο»
Στο ίδιο μοτίβο και ο απερχόμενος ΓΑΠ, μίλησε για χάος και καταστροφή!!!
Δίχως ιδέες, δίχως θέσεις, δίχως ευαισθησία, τη στιγμή που υποφέρει η κοινωνία το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πολιτική τους καριέρα. Δεν κατανοούν ή δεν τους ενδιαφέρει ότι  μια κατατρομαγμένη κοινωνία διασπάται στο ¨ο σώζων εαυτόν σωθείτω¨. Όπερ σημαίνει ότι όλοι οι προγραμματισμοί ακυρώνονται. Τίποτα δεν μπορεί να εφαρμοστεί ορθά.
Δεν δίδουν καμιά ελπίδα. Δεν τεκμηριώνουν το λόγο τους. Ψεύδονται ασύστολα και αλλάζουν  θέσεις από τη μια στιγμή στην άλλη. Εκτός από ανεπαρκείς είναι και θολωμένοι. Δημοσκοπικά  καταρρέουν, όμως επιμένουν. Δεν αποσύρονται . Ίχνος υπευθυνότητας. Ίχνος ήθους. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα το καλό από αυτούς και από τις ηγετικές ομάδες των δύο κομμάτων εξουσίας, τα οποία ευθύνονται για την κατάρρευση της χώρας.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου