Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

 ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ

Οι επιθέσεις εναντίον της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της γενιάς του άρχισαν αμέσως μετά την επιβολή του πρώτου μνημονίου. Για όλα τα κακά της μεταπολίτευσης έφταιγε η γενιά και η εξέγερση. (έτσι αμνήστευαν την πολιτική και οικονομική ελίτ που είχαν την ευθύνη). Έστω και αν υπήρχε έρευνα που αποδείκνυε ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων πήραν μέρος στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα δεν σταδιοδρόμησαν πολιτικά. (Όταν ζήσεις το όνειρο πως μπορείς να πορευτείς στην πεζότητα;;;) Ελάχιστοι πήραν πολιτικές θέσεις και ακόμη λιγότεροι - μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού- διέγραψαν μια αρνητική πορεία.
Η επίθεση αυτή των συστημικών και των αντιδραστικών εκπορευόταν από την ανησυχία τους ότι το αντιστασιακό πνεύμα της εξέγερσης μπορεί να πυροδοτήσει λαϊκές αντιδράσεις εναντίον της επιβολής έξωθεν μιας καταστροφικής οικονομικής πολιτικής. Κατ΄ αντιστοιχία της έξωθεν επιβολής της δικτατορίας όπως εκλαμβανόταν τότε.
Το σύστημα που τα είχε κάνει μαντάρα και οδήγησε σε πτώχευση τη χώρα χρειαζόταν ένα αποδιοπομπαίο τράγο και τον βρήκε στη γενιά. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.
Όπως όμως φαίνεται αρχίζουν να αντιστρέφονται τα πράγματα. Δείτε και την εκδήλωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για το Πολυτεχνείο. Είναι μια ευχάριστη έκπληξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου