Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Στουρνάρας έφα:


«Το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι μια πολύ μεγάλη έκπληξη». Για ποιόν; Πώς βγήκε, αν βγήκε, αυτό το πλεόνασμα; Αυξήθηκε η παραγωγή, ο πλούτος, της χώρας; Όχι. Βγήκε από τις μειώσεις σε μισθούς, σε συντάξεις, στην υγεία, στην παιδεία, στην πρόνοια και από το ότι το κράτος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Χρωστά σε πολίτες και εταιρείες πολλά χρήματα. Στραγγίζει, δηλαδή, την οικονομία και τους ανθρώπους, πολλαπλασιάζει τη δυστυχία και το αποτέλεσμα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα!!! Ποιόν ενδιαφέρει; Σίγουρα όχι την συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων αυτής της χώρας.
«Οι γερμανοί δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τις προσπάθειες των Ελλήνων». Δηλαδή αν ενημερωθούν θα αλλάξουν συμπεριφορά; Θα μας λυπηθούν; Τι νόημα έχει αυτή η ατάκα; Ενδιαφέρει τους γερμανούς η δυστυχία των Ελλήνων; Όχι. 7,5 εκ. δικοί τους εργαζόμενοι αμείβονται με κάτω από 400 ευρώ και επί πλέον είναι και ανασφάλιστοι! Η γερμανική κυβέρνηση εφαρμόζει πιστά το οικονομικό πρόγραμμα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, το οποίο ουδόλως ενδιαφέρεται για τις κοινωνίες και τους ανθρώπους. Τα κέρδη και μόνο αυτά το αφορούν, ανεξάρτητα από την τύχη των κοινωνιών. Δεν τα ξέρει αυτά ο Στουρνάρας; Και βέβαια τα ξέρει. Αλλά κάτι πρέπει να λέει και στον εαυτό του για να δικαιολογεί  την αμοραλιστική του φιλοδοξία.
«Η τρόικα έπεσε τραγικά έξω στις προβλέψεις της». Ωραία μας τα λέει! Και αυτός τι έκανε; Όρθωσε το παράστημα του(ποιο παράστημα θα μου πείτε); Τους πρότεινε ένα άλλο πρόγραμμα; Ένα πρόγραμμα μελετημένο, τεκμηριωμένο, σοβαρό; Όχι. Εξακολουθεί να είναι εκτελεστικό της όργανο! Πορεύεται με τις εντολές της. Πράττει σύμφωνα με τις υποδείξεις της. Φτάνει νάναι υπουργός. Πώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε μια τέτοια συμπεριφορά; Μάλλον δεν μας το επιτρέπει η αγωγή μας. Αυτή η αγωγή που δεν διαθέτουν οι κυβερνήτες μας.
Ζητάει ο Στουρνάρας στήριξη, από το εξωτερικό και όχι από τους πολίτες, πριν τις ευρωεκλογές για να μην πάρουν ακραίες δυνάμεις το πάνω χέρι. Δεν διαθέτει, φαίνεται, άλλο επιχείρημα! Αδιάβαστος και πρόχειρος. Δεν καταλαβαίνει ότι ουδόλως συγκινεί έτσι τους άγριους εξουσιαστές των αγοραίων αγορών;
Η κυβέρνηση που συμμετέχει δεν είναι ακραία πολιτική δύναμη; Ποτέ στον κόσμο δεν εφαρμόστηκε τόσο άγριο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής με αποτέλεσμα να αυξάνουν καθημερινά τα συντρίμμια της ελληνικής κοινωνίας. Για ποιες ακραίες δυνάμεις ομιλεί, αν εξαιρέσουμε τους νεοναζί; Ο ίδιος και συνάδελφοι του στην κυβέρνηση αποτελούν μια ακραία και επικίνδυνη πολιτική δύναμη που υπονομεύει το μέλλον των νέων μας και του τόπου.
Πόσο αμοραλισμό, πόσο κυνισμό, ποσό εγωισμό πρέπει να διαθέτει κάποιος για να υπηρετεί μια πολιτική καταστροφής  μόνο και μόνο για να υπηρετήσει τον εαυτό του;
Δυστυχώς σε περιόδους πολιτισμικής παρακμής, που σήμερα διαπερνά όλη τη Δύση, παρακμιακοί πολιτικοί βρίσκονται στην εξουσία.
                                                                      Ολύμπιος Δαφέρμος

                                                                             12-2-14  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου