Φουστάνος: «Εδώ και μια 5ετία δεν πληρώνουν συστηματικά»
Το διήμερο αλαλούμ με τη διακοπή του ρεύματος στον 18ώροφο γυάλινο ουρανοξύστη όπου στεγάζονται το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου και το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων, στην Κηφισίας στο Μαρούσι, μπορεί να λύθηκε προσωρινά, αλλά ανέδειξε μόνιμες παθογένειες που αναζητούν ριζική λύση.
«Τα χρέη δημιουργήθηκαν επειδή συστηματικά ιδιοκτήτες και ενοικιαστές δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα εδώ και τουλάχιστον μία πενταετία, συσσωρεύοντας οφειλές 1,5 εκατομμυρίου ευρώ - σχεδόν 1,4 στη ΔΕΗ», λέει στην «Εφ.Συν.» ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Ανδρέας Φουστάνος, που επιβλέπει τη διαχείριση τους τελευταίους έξι μήνες. Ο ίδιος δήλωσε ότι η πτωχευμένη πλέον εταιρεία του επιχειρηματία Μπάμπη Βωβού, που διαχειριζόταν το κτίριο, παρέδωσε τη διαχείριση πριν από έξι χρόνια σε άλλους και δεν ευθύνεται για το σύνολο των οφειλών.
«Δεν μπορεί να κλείνουν επί δύο ημέρες οι δύο από τις σημαντικότερες δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, όταν καταβάλλονται αγωνιώδεις προσπάθειες να συλλεχθεί και το τελευταίο ευρώ, αλλά να μη φταίει κανένας. Πρέπει να γίνει έρευνα ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες, με ονοματεπώνυμα», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αττικής και Κυκλάδων Τρύφωνας Αλεξιάδης.
Τονίζει ότι ενώ οι δύο εφορίες πλήρωναν κανονικά το ρεύμα, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες και ενοικιαστές ήταν μόνιμοι κακοπληρωτές. Κρύβονταν πίσω από τη δικαιολογία ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα λόγω εφορίας, καθώς εφόσον υπάρχει κοινό ρολόι για όλο το κτίριο το ρεύμα πληρώνεται μέσω των κοινοχρήστων.
«Το δεύτερο σημαντικό είναι να ληφθούν μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων. Οταν δεν υπάρχει ρεύμα, από τα 10 ασανσέρ δουλεύει μόνο ένα και αυτό με γεννήτρια. Τα παράθυρα δεν ανοίγουν και ο εξαερισμός γίνεται μέσω κεντρικής μονάδας, που με τη διακοπή ρεύματος αχρηστεύεται, με ό,τι κινδύνους συνεπάγονται σε ένα τέτοιο κτίριο-ουρανοξύστη. Τρίτον, πρέπει να ανοίξει ο φάκελος των μισθώσεων των δημόσιων υπηρεσιών, που είναι αμαρτωλός. Είναι δυνατόν το υπουργείο Οικονομικών, ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων, να νοικιάζει από ιδιώτες για να στεγάσει υπηρεσίες, ξοδεύοντας εκατομμύρια;».
Ο πρόεδρος του συλλόγου εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων υπενθυμίζει το αυτονόητο: Το να τοποθετηθεί ξεχωριστό ρολόι της ΔΕΗ δεν κοστίζει πάνω από 2.000 ευρώ, κι όμως στα χρόνια που στεγάζονται εκεί οι υπηρεσίες (πρώην ΔΟΥ Μεγάλου Πλούτου και πρώην ΦΑΒΕ Αθηνών) δεν έχει γίνει ποτέ.
Από την Εφημερίδα των Συντακτών
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου